Afbeelding

20 mei Dag van het Kasteel: Berbice

Algemeen

Op tweede Pinksterdag (20 mei) is het de Dag van het Kasteel. Op alle kastelen en buitenplaatsen in Nederland gaan de poorten open. In Zuid-Holland is dat op 23 locaties het geval.

In Voorschoten staat de poort van de buitenplaats Berbice, Leidseweg 221 in Voorschoten, op die dag wijd open van 10 tot 16 uur. U bent van harte welkom voor een rondwandeling en/of een rondleiding. Bij de oranjerie kunt u een kopje koffie/thee met iets lekkers (gratis) krijgen. Voor de jongste bezoekers is er natuurlijk limonade.

Ieder heel uur start er een rondleiding over de buitenplaats en het park van het Koetshuis van Berbice (geen eigendom van de buitenplaats). Er zullen schilders van het Kunstgenootschap Vlietstreek aan het schilderen zijn in de open lucht. Er zullen ook kunstwerken te koop zijn. Natuurlijk staat onze imker Frans Valentijn weer klaar met honing en planten.

Komt u die dag, kom dan lopend of met de fiets, daarvoor hebben we voldoende plaats, niet voor auto’s. U kunt ook met bus 45 komen (vanaf Leiden Centraal of Den Haag Centraal); stap dan uit bij de halte Zilverfabriek.

Helaas is het hoofdhuis niet open. In de oranjerie worden verhalen over vroeger verteld: hoe eind 17e eeuw Pieter de la Court van der Voort op de buitenplaats, toen nog Allemansgeest geheten, zijn tuinmuren en oranjerie realiseerde. In die tijd revolutionair en vandaag de dag nog steeds spectaculair!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Avanti door naar het NK 45 minuten geleden
Afbeelding
Doe mee met de Zomerspeelavonden. 47 minuten geleden
Afbeelding
Brandweermuseum 8 juni weer open 49 minuten geleden
Afbeelding
Meld je aan voor proeflessen bij ijsclub STGV 51 minuten geleden
René van der Heijden zorgt ervoor dat weggevoerde Voorschotense families stolpersteine krijgen. De 77-jarige Voorschotenaar bouwde ook talloze maquettes. Deze is van de brug bij Arnhem. Foto: VSK
Ook in Voorschoten stolpersteine, dankzij René 10 uur geleden 3