Afbeelding

Nieuwe adviezen Voorschotense huisartsen

Algemeen Regio nieuws

De Voorschotense huisartsen geven onderstaand nieuwe adviezen om de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijken in tijden van het Coronavirus (Covid-19) optimaal te houden.

•        Heeft u vragen over het Coronavirus (Covid-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl of bel met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.

•        Bij koorts (hoger dan 38 graden) en luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.

•        Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop liever niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.

•        Indien nodig zullen reguliere controles van bijvoorbeeld de bloeddruk of laboratorium onderzoeken naar bijvoorbeeld suikerziekte mogelijk worden doorgeschoven om onnodige risico’s te verlagen. Dit zal natuurlijk per persoon bekeken worden of het mogelijk is

•        Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Overleg telefonisch met uw huisarts om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.

•        Daar waar mogelijk gaan we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van technische hulpmiddelen zoals e-consulten en eventueel video bellen. 

Kijk op de website van uw huisarts naar de mogelijkheden. Helaas zal in meerdere praktijken de functionaliteit voor het zelf maken van afspraken uitgeschakeld zijn aangezien we conform bovenstaande punten selectief moeten zijn bij het maken van afspraken.

Namens de Voorschotense Huisartsen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 18 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 23 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 23 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek gisteren
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1