Afbeelding
Foto's: Natuurspeeltuin Voorschoten

Natuurspeeltuin Voorschoten is op zoek naar vrijwilligers!

Algemeen Regio nieuws

Met het voorjaar voor de deur ontwaken ook de vrijwilligers van de natuurspeeltuin weer uit hun winterslaap. Dat is hard nodig want na ruim 5 jaar speelplezier is de speeltuin toe aan een opknapbeurt. Zaterdag 11 maart zal het klusseizoen worden geopend met NL Doet. Die middag wordt de nieuwe inrichting van de bijenhoek afgemaakt. Ook moeten er valondergronden worden aangevuld, rotte boomstronken worden verwijderd, wilgenobjecten worden gesnoeid en nog veel meer. 

Naast NL Doet worden er door het jaar heen ook een aantal andere klusmomenten georganiseerd. De kluskalender voor 2023 ziet er als volgt uit: 8 april, 1 mei, 4 juli, 28 augustus, 23 september, 14 oktober, 4 november (natuurwerkdag). 

Helaas lijkt de groep vrijwilligers kleiner te worden terwijl het aantal klussen toeneemt. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden af en toe hun steentje bij te dragen. Je bent lekker buiten, het is gezellig en je helpt mee de speeltuin veilig en aantrekkelijk te houden.

Het afgelopen jaar zijn alle activiteiten weer goed bezocht. Het hoogtepunt was het grote Jubelfeest omdat de speeltuin 5 jaar bestond. Er werden poffertjes gebakken, Magische Carlijn gaf een geweldig optreden, er konden circuskunsten worden geoefend en natuurlijk werd er ook heerlijk gespeeld. Ook voor het komende speelseizoen zijn er weer een aantal leuke activiteiten bedacht. Zondag 2 april wordt het begin van de lente gevierd met het Li-La-Lentefeest. Zondag 2 juli is iedereen uitgenodigd voor een heerlijke picknick en een leuke voorstelling. Zondag 3 september doet de speeltuin mee met Fête de la Nature en in oktober zal er een spannende avond worden georganiseerd voor de oudere kinderen. 

Ook de kanjers van de moestuinclub zijn dit jaar weer van harte welkom om de heerlijkste groente, kruiden en fruit te kweken. Zaterdag 25 maart is de eerste bijeenkomst. Tijdens elke bijeenkomst wordt er getuinierd en geknutseld. De andere bijeenkomsten staan gepland voor: 22 april, 20 mei, 10 juni, 8 juli en 9 september.

Ook voor het organiseren van alle activiteiten zijn er extra handen nodig. Lijkt het je leuk om op één of andere manier een bijdrage te leveren, stuur dan een mail naar info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl. Op de website van de speeltuin is ook informatie te vinden: www.natuurspeeltuinvoorschoten.nl .

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 12 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 12 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 13 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 18 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43