Afbeelding
Foto: Zonnebloem

Eropuit dankzij de Zonnebloemloterij

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Op maandag 9 oktober vond de trekking van de jaarlijkse Zonnebloemloterij plaats. Hiermee zijn de winnaars bekend van de vele prijzen, waaronder geldbedragen, vakanties, dagjes uit, e-bikes, airfryers en kaartjes via de website van Kaartje2go. 

Dit jaar bracht de loterij € 2.061.012 euro op, ruim vier ton meer dan het jaar ervoor en de hoogste opbrengst sinds 2016. Met de inkomsten van de loterij bekostigt de Zonnebloem haar sociale en recreatieve uitjes voor mensen met een lichamelijke beperking.  

Ook in 2024, het jaar waarin de vereniging haar 75-jarig bestaan viert, kunnen vrijwilligers er dankzij de Zonnebloemloterij weer op uit met de deelnemers. Veel vrijwilligers van de afdeling Voorschoten hebben zich enthousiast ingezet om de loten aan de man/vrouw te brengen. Door de succesvolle lotenverkoop kan de afdeling € 5.625 aan de kas toevoegen voor leuke uitjes en activiteiten.

Winnende lotnummers
De uitslag van de loterij staat op www.zonnebloem.nl/loterij. De lotnummers zijn ook te controleren via het servicenummer 0900 06 33 (0,35 eurocent per gesprek en de gebruikelijke gesprekskosten). Dit jaar kunnen de prijzen ook digitaal worden verzilverd. Hiervoor gaat de prijswinnaar naar zonnebloem.nl/prijs.

Er kan zoveel meer dan je denkt
De Zonnebloem maakt zich sterk voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Ze doen dit door vrijetijdslocaties beter toegankelijk te maken. Door het afleggen van huisbezoeken, het organiseren van uitjes en vakanties. En het aanbieden van passend, betaalbaar vervoer met Zonnebloemauto’s. Zo draagt de Zonnebloem bij aan een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

Meer informatie over de activiteiten van de Zonnebloem Voorschoten vindt u op onze website www.zonnebloem.nl/voorschoten. Wilt u gast of vrijwilliger worden van de Zonnebloem? Neem dan contact op met secretaris Ans Wunderink, e-mail dezonnebloemvoorschoten@gmail.com of telefoon 06-38414497.

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 14 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 15 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 16 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 21 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43