Afbeelding

Soroptimistenclubs organiseren Winterse Wijnproeverij voor vrouwen in Afghanistan

Algemeen

Soroptimistclubs Wassenaar/Voorschoten e.o. en Soroptimistclub ‘s-Gravenhage organiseren samen Winterse Wijnproeverij voor vrouwen in Afghanistan.

Op 26 november organiseren Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten en Soroptimistclub ‘s-Gravenhage bij Van Leeuwen Keukens aan de Starrenburglaan 37 in Wassenaar een Winterse Wijnproeverij ten bate van vrouwen in Afghanistan.

Geraakt door de beelden in Afghanistan werd eind 2021 meteen een fundraisingsactie gestart. Via connecties in Kabul is een tiental gezinnen voorzien van pakketten met basisproducten en stookmiddelen om de moeilijke wintermaanden door te komen. Ondertussen zijn de omstandigheden nog steeds afschuwelijk. De actie gaat daarom door in 2023.

Wie of wat zijn Soroptimisten?
De organiserende clubs zijn onderdeel van de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Hun doel is het wereldwijd verbeteren van de positie en de rechten van vrouwen en meisjes. Soroptimist staat letterlijk voor Sorores (zusters) die het beste, optimum, nastreven.

De eerste Soroptimistclub van Nederland, Club ‘s-Gravenhage, is opgericht in 1927 (nu 50 leden). De club Wassenaar/Voorschoten e.o. is opgericht in 1984 (nu ruim 40 leden). De leden zijn werkzaam, of werkzaam geweest, in zeer uiteenlopende functies en beroepen.

De wijnproeverij
De wijnproeverij is 26 november van 15.00 (inloop) tot 17.30 uur (laatste glas) bij Van Leeuwen Keukens aan de Starrenburglaan 37 in Wassenaar. De entree is €12,50 per persoon waarvan €7,- naar het goede doel gaat.

Op diverse proeftafels staan verrassende wijnen. Elk met een eigen karakter, waar Heleen van Château Sonnenberg meer over vertelt. Per verkochte doos (6 flessen) gaat €10,- naar de actie.

Tijdens de proeverij zijn er verkooptafels met sieraden, ansichtkaarten, kussens en ook producten gemaakt door Saharaoui nomaden uit Zuid-Marokko. Zij trekken rond op zoek naar betere weidegronden voor hun kuddes kamelen en geiten. De nomadenvrouwen van de Saharaoui maken sieraden, met de hand gebatikte doeken en plukken geneeskrachtige kruiden ter ondersteuning van hun gezin. Met de verkoop van producten worden dus niet alleen de vrouwen in Afghanistan gesteund, maar ook deze groep.

Het vocaal vrouwen ensemble Mrs. Darcy zorgt voor de muzikale noot.

Aanmelden voor de Winterse Wijnproeverij op 26 november kan nu. Stuur een mail met naam, aantal personen en telefoonnummer naar soroptimistclubwassenaar@gmail.com én maak €12,50 p/p over naar rekening NL91 INGB 0005 588 492 t.n.v. Soroptimistclub Wassenaar, o.v.v. wijnproeverij 2023.

De proeverij wordt zo duurzaam mogelijk georganiseerd, neem dus een eigen wijnglas mee en eventueel een extra tas.

Let op: De setting is niet geschikt voor kinderen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 14 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 19 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 19 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 20 uur geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1