Bram mocht met wethouder Schokker het nieuwe schoolplein van de Gevers officieel openen.
Bram mocht met wethouder Schokker het nieuwe schoolplein van de Gevers officieel openen. Foto: VSK

Nieuw schoolplein van de Gevers is voor iedereen

Algemeen Regio nieuws

Vanwege het slechte weer werd de opening twee geleden uitgesteld maar vanmiddag was het dan zo ver: het nieuwe schoolplein van de Gevers Deynootschool werd officieel geopend door wethouder Schokker en Bram! Het schoolplein is niet alleen voor de leerlingen maar voor heel Voorschoten. ‘En iedereen is ook welkom’, zei directeur Arnaud Ouwehand. “Maar ruim wel je rotzooi op.” 

Het werd een groot feest met muziek, confetti en poffertjes voor ouders en leerlingen. De Gevers beschikt over maar liefst twee schoolpleinen. Eentje achter het 20 jaar oude gebouw, en de ander voor het pand en dat is van de school en de gemeente. 

“De pleinen waren na twintig jaar wel over datum en hard toe aan een opknapbeurt”, lacht Arnaud. “Samen met de kinderen hebben we het ontwerp gemaakt. De een wilde een voetbalveldje, de ander basketballen, kinderen wilden klimmen en sommigen gewoon een lekker plekje om rustig te chillen. Samen met de gemeente is het plan gemaakt en uitgevoerd.” De nieuwe toestellen zijn gemaakt van A kwaliteit hout, het meest duurzaam en gaat heel erg lang mee. 

“Het is prachtig geworden”, vindt wethouder Schokker die het graag ook zo houdt. “De buurt is echt een speeltuin rijker geworden. Het is ook een plek waar de jeugd ’s avonds graag komt. Dat is prima maar zorg er wel voor dat je geen troep achterlaat. Er staan hier afvalbakken, gooi het dus gewoon weg zodat de leerkrachten de volgende dag niet eerst lege blikjes, peuken of papier hoeven op te ruimen. Het het netjes!’, vraagt de wethouder die ook nog een portie poffertjes meeprikte. 

Het achterplein is van de school zelf. Naast nieuwe toestellen van hout zijn er ook een moestuintje en een kruidentuin met een paar bomen. De Gevers kan er voorlopig weer jaren tegenaan.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 14 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 14 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 15 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 20 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43