Alle deelnemers, coaches en scheidsrechters van Goederaad Sport Taekwon-Do bij het toernooi in Rotterdam
Alle deelnemers, coaches en scheidsrechters van Goederaad Sport Taekwon-Do bij het toernooi in Rotterdam Foto: Marco Zandbergen

Goederaad Sport Taekwon-Do in de prijzen bij de Rotterdam Taekwon-Do Cup 2023

Sport Sport Sport

Goederaad Sport heeft zondag 5 maart met succes deelgenomen aan de Rotterdam Taekwon-Do Cup 2023. Het was een sportieve dag en de wedstrijden werden met respect gestreden.

Goederaad Sport werd vertegenwoordigd door 5 deelnemers, 2 scheidsrechter en 3 coaches. Volgens leraar Marco Zandbergen was het een groot toernooi met ruim 300 deelnemers. Prijzen waren te winnen op de onderdelen sparring en stijl. Goederaad Sport heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijs op het onderdeel sparring:
Goud voor Felix de Jong
Zilver voor El Farouq Bakr
Zilver voor Damian Ghogli

Behaalde prijs op het onderdeel stijl:
Brons voor: Felix de Jong                                                                         

Weinig toernooien door corona, maar dat houdt ons niet tegen
“Door Corona-maatregelen zijn vanaf 2019 weinig toernooien of nationale en internationale trainingen georganiseerd. Vorig jaar hebben we deelgenomen aan één toernooi waar Felix eveneens goud op het onderdeel sparring heeft gewonnen. We hebben gericht voor dit toernooi getraind om zo goed mogelijk te zijn voorbereid,” vertelt leraar Zandbergen.

Wedstrijdritme is naast een goede voorbereiding de manier om maximaal te presteren. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme kijkt leraar Marco meer dan tevreden terug op het toernooi en de prestaties van zijn leerlingen. “Felix won overtuigd van zijn tegenstanders en het resultaat was goud. El Farouq en Damian hebben in de hoogste klasse zilver behaald na meerdere partijen te hebben gewonnen.”

Hun finales eindigden tegen ervaren tegenstanders en ondanks de inzet, tactiek en verbetenheid wonnen de tegenstanders verdiend. “Onze deelnemers Asadullah Kohistani en Dani Fazlic hebben helaas geen eremetaal maar verloren met klein verschil en willen volgend toernooi graag weer van de partij zijn,” aldus Zandbergen.

Tekst door Marco Zandbergen en Demi van Hutten

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 14 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 14 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 15 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 20 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43